Hoge zichtbaarheidswerkkleding

EN-ISO-20471: De Europese norm voor high visibility werkkleding

Waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid moet voldoen aan de Europese norm voor signaalkleding, de EN ISO 20471. Deze norm is ingedeeld in klassen afhankelijk van de mate van zichtbaarheid/reflectievermogen.

 

KLEURGEBRUIK

Signalisatiekleding is beschikbaar in drie verschillende kleuren:

  • Geel
  • Oranje
  • Rood

Rijkswaterstaat stelt aanvullende eisen op het gebied van kleuren. Lees meer over de RWS-norm.

 

KLASSEN

High Visibility werkkleding wordt volgens de EN ISO 201471 ingedeeld in drie verschillende klassen. Deze klassen geven aan welk beschermingsniveau de reflecterende kleding heeft voor verschillende situaties.

Hoge zichtbaarheidswerkkleding

KLASSE 1

Hi-Vis kleding uit Klasse 1 is te gebruiken in situaties met een laag botsingsrisico en risico op ongelukken. High Visibility werkkleding uit klasse 1 is niet geschikt voor werken langs de openbare weg. Maar wel voor extra zichtbaarheid binnen het bedrijf, verkeersregelaars die met name met (gedeeltelijk) daglicht opereren. Maximale verkeerssnelheid 30 km/uur.

 

KLASSE 2

Werkkleding uit Klasse 2 zorgt voor goede zichtbaarheid binnen de wegenbouw, koeriersdiensten en werkzaamheden in schemerlicht. High Visibility werkkleding uit klasse 2 is geschikt voor het werken langs de openbare weg (maximale snelheid verkeer 50 km/uur).

 

KLASSE 3

Bij werkzaamheden in het donker is het dragen van High Visibility werkkleding uit klasse 3 verplicht. Zichtbaar bij verkeersnelheid tot en met in ieder geval 90 km/uur. Deze optimale zichtbaarheid verminderd sterk het risico op ongevallen.

Hoge zichtbaarheidswerkkleding

GECOMBINEERDE CERTIFICERING

Ook kan de werkkleding worden voorzien van een gecombineerde certificering. Hierbij kijken we naar een combinatie van kledingstukken en de hoeveelheid reflecterend materiaal wat in de combinatie aanwezig is. Hierdoor kan de werkkleding soms in een hogere klasse worden ingedeeld. Deze klasse geldt echter alleen voor de combinatie van kledingstukken en niet voor de afzonderlijke items.

 

GOED OM TE WETEN

Bedrijven hebben vaak de wens om hun logo op de werkkleding te drukken. High Visibility werkkleding moet aan strenge eisen voldoen. Het plaatsen van een logo op reflectiekleding is daarom aan regels gebonden. Als experts kunnen wij u begeleiden in dit proces, zodat uw bedrijf aan alle eisen voldoet, zonder aan uitstraling in te boeten.

 

ONDERHOUD

De kleding onder deze norm heeft speciaal onderhoud nodig. De kleding dient op een professionele manier gereinigd (gewassen en gedroogd) worden. Als dit niet gebeurd is dit nadelig voor de kwaliteit van de kleding en tevens van de reflectie.

Hoge zichtbaarheidswerkkleding

HIGH VISIBILITY WERKKLEDING VOOR IEDERE PROFESSIONAL

Tricorp is werkkleding voor iedere professional. En dat betekent ook High Visibility werkkleding voor iedere professional. Tricorp Safety wordt geïntroduceerd als nieuw label. Het doel dit label is een beter onderscheid creëren in de verschillende soorten werkkleding die Tricorp in haar collectie voert. Onder dit label gaat ook de multinormen kleding vallen. Multi Normenkleding is kleding die voldoet aan de hoogste technische vereisten en heeft als doel optimale bescherming te bieden tegen restrisico's uit de werkomgeving.

 

NIEUWE HOGE ZICHTBAARHEIDSCOLLECTIE: TRICORP 20/20 VISION

Met 20/20 Vision heeft Tricorp een gloednieuwe collectie met high visibility werkkleding geïntroduceerd. In onderstaande producttraining worden de nieuwe artikelen uitgebreid besproken!

Veiligheid door zichtbaarheid

Shop werkkleding met de EN ISO 20471 normering

Midi Parka High Vis Bicolor

Midi Parka High Vis Bicolor

€127,64 excl. btw

3 varianten | 403023

Poloshirt RWS Birdseye

Poloshirt RWS Birdseye

€34,21 excl. btw

2 varianten | 203006

Amerikaanse Overall High Vis Bicolor

Amerikaanse Overall High Vis Bicolor

€91,17 excl. btw

3 varianten | 753005

Werkbroek ISO20471 Bicolor

Werkbroek ISO20471 Bicolor

€65,21 excl. btw

3 varianten | 503002

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.