Fiscaal aftrekbare werkkleding

Is jouw werkkleding fiscaal aftrekbaar?

 

BEDRIJFSKLEDING: FISCAAL AFTREKBAAR ONDER BEPAALDE VOORWAARDEN

Werkkleding is fiscaal aftrekbaar als het voldoet aan één van de voorwaarden die de Belastingdienst hiervoor gesteld heeft:

  1. De werkkleding is (bijna) alleen maar geschikt om te dragen in het kader van je werk.
  2. De werkkleding is voorzien van een duidelijk zichtbaar bedrijfslogo of ander beeldkenmerk van de werkgever (van minimaal 70 cm²).

In dit artikel leggen we je meer uit over wanneer jouw werkkleding wel of niet fiscaal aftrekbaar is.

 

HOE DEFINIEERT DE BELASTINGDIENST WERKKLEDING?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of jouw werkkleding wel voldoet aan één van de definities van de Belastingdienst. Ten eerste definieert de Belastingdienst werkkleding als “kleding die (bijna) alleen geschikt om tijdens het werk te dragen”. Hierbij wordt een laboratoriumjas als voorbeeld genoemd. Je kan daarnaast bijvoorbeeld denken aan High Visibility werkkleding. Ook overalls passen binnen deze definitie van de Belastingdienst. Deze soorten werkkleding zijn dus fiscaal aftrekbaar.

De tweede manier waarop de Belastingdienst werkkleding definieert is als “kleding waarop één of meerdere beeldkenmerken van de werkgever duidelijk zichtbaar zijn”. Een bedrijfslogo is hier een goed voorbeeld van. Bij Tricorp kun je bedrijfskleding ook laten bedrukken. De beeldkenmerken die op de bedrijfskleding zichtbaar zijn, moeten per kledingstuk een minimale totale oppervlakte van 70 cm² hebben. Let op: als er een logo van een sponsor op je werkkleding staat, is de werkkleding alleen fiscaal aftrekbaar als de naam van de sponsor ook onderdeel is van de naam van je werkgever.

Als jouw werkkleding aan één van de twee definities voldoet, is je werkkleding fiscaal aftrekbaar.

Corporate outfit

WERKKLEDING AANSCHAFFEN ALS WERKGEVER

Ben jij werkgever en koop je werkkleding voor jouw medewerkers? Volgens de Belastingdienst valt de werkkleding in dat geval onder het loon van de medewerker. Je kan werkkleding alleen onbelast aan je medewerkers aanbieden als de kleding (bijna) alleen maar op de werkplek gedragen wordt. Ook eventuele reinigingskosten van de werkkleding zijn in dat geval fiscaal aftrekbaar.

 

MEER WETEN?

Ga naar de website van de Belastingdienst voor meer informatie over fiscale regels rondom werkkleding. Wil je meer weten over de werkkleding van Tricorp en de mogelijkheden om deze te laten bedrukken? Neem dan contact op met onze specialisten.

 

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.