Hoge zichtbaarheidswerkkleding

Normering en 1149-5 bescherming tegen explosiegevaar

De norm wordt veelvuldig toegepast in de volgende toepasbare marktsegmenten:

  • Chemische industrie
  • Chemicaliën verwerkende industrie
  • Transport
  • Olie en Gaswinning
  • Nuts

De algemene eisen van beschermende kleding voor antistatische kleding moet voldoen aan EN 340.

Deze norm heeft als symbool een bliksemschicht met hieronder de norm NEN EN1149-5. Deze norm specificeert de vereisten van elektrisch geleidende werkkleding. Deze veiligheidskleding is onderdeel van een totaal geaard systeem (o.a. in combinatie met geleidend schoeisel). De antistatische kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen.

De veiligheidskleding met deze norm wordt alleen geaccepteerd als hij is gecombineerd met de norm (EN 531 of EN ISO 11612) voor vlamvertragende kleding. Deze veiligheidskleding wordt gedragen in explosie gevaarlijke ruimtes. Wanneer de kans op een explosie aanwezig is, is er ook kans op vuur. Deze veiligheidskleding mag niet gebruikt worden in met zuurstof verrijkte omgevingen en beschermt ook niet tegen netspanning. Veiligheidsleding die voldoet aan de norm EN1149-5, wordt vaak toegepast bij bedrijven die aan de ATEX-richtlijn dienen te voldoen.

Multinorm hoge zichtbaarheidskleding

GEBRUIKERSINSTRUCTIE EN 1149 NORMERING

De gebruikersinstructies moet in de taal van het land waar het product wordt verkocht worden aangeboden en moeten de volgende waarschuwingen worden getoond;

De persoon die de kleding draagt moet worden geaard. Dit kan door middel van het dragen van geleidend schoeisel. Antistatische kleding mag in een explosiegevaarlijke omgeving niet worden geopend of uitgetrokken. Antistatische kleding mag zonder de veiligheidsverantwoordelijke te raadplegen niet worden gebruikt in een zuurstof verrijkte omgeving. Antistatische kleding moet tijdens alle mogelijke werkomstandigheden de niet antistatische kleding en materialen bedekken. Door slijtage en het schoonmaken van de antistatische kleding en materialen kan de antistatische werking worden verminderd. Bij twijfel moet de kleding worden vervangen.

Een mens kan elektrisch geladen raken door dat het menselijk lichaam zich kan gedragen als een elektrische geleider. Dit kan veroorzaakt worden door wrijving. Voorbeelden hiervan zijn: als men rondloopt op een geïsoleerde vloer of als er contact is met een geladen elektronisch component of materiaal ontstaat er wrijving. Het kan ook worden veroorzaakt door gevolgen van inductie van kleding dat zich oplaadt. De elektrische lading kan zo hoog zijn dat er zelfs vonken kunnen ontstaan. Dit kan in een explosiegevaarlijke omgeving een brand of explosie veroorzaken.

 

WELKE KLEDING VAN TRICORP VOLDOET AAN DE NORMERING EN 1149?

De volgende multinorm kleding van Tricorp voldoet aan de EN 1149-5 norm:

Voor het hele productaanbod multinormkleding:

Ga veilig aan het werk

Shop direct werkkleding met de EN 1149-5 normering

Werkbroek Multinorm Bicolor

Werkbroek Multinorm Bicolor

€89,40 excl. btw

2 varianten | 503004

Overall Multinorm

Overall Multinorm

€185,21 excl. btw

753003

Werkjas Multinorm Bicolor

Werkjas Multinorm Bicolor

€149,72 excl. btw

403015

Fleecejack Multinorm

Fleecejack Multinorm

€108,55 excl. btw

403014

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.