Tricorp Casual

Rewear: Duurzame kleding voor op het werk

Werkkleding moet veilig, representatief en duurzaam zijn, zodat professionals het beste uit hun werkdag kunnen halen. Aan het begrip ‘duurzaam’ geeft Tricorp nu een hele nieuwe dimensie. Tricorp maakt duurzame kleding voor op het werk mogelijk door de lancering van REWEAR als onderdeel van RE2050: de transformatie van onze bestsellers in een volledig circulair en innovatief materiaal.


TRICORP ZET ZICH IN VOOR MENS EN MILIEU

Bij Tricorp werken we elke dag aan het implementeren en verbeteren van processen met het oog op mens en milieu. Zo zorgen we voor betere en veiligere producten en werkomstandigheden. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de mensen die een bijdrage leveren aan de productie van onze werkkleding. De belangrijkste voorwaarde hierbij is dat het geen negatieve impact op het milieu heeft. Tricorp werkt samen met de Sociaal-Economische Raad en meer dan 70 partners in het IMVO-convenant op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Ondernemen. Zo zetten wij vandaag niet alleen de nodige stappen voor duurzame kleding, maar werken wij ook hard aan een duurzame bedrijfsvoering.


RE2050: ONDERZOEK NAAR NIEUWE MOGELIJKHEDEN BINNEN CIRCULAIRE WERKKLEDING

Om duurzame kleding mogelijk te maken doen wij continu onderzoek naar nieuwe mogelijkheden binnen circulaire werkkleding. Dat is waar RE2050 voor staat. We willen niet alleen eerlijk en transparant zijn, maar ook grensoverschrijdend. Zo zorgen we ervoor dat we altijd voorlopen en ons voortdurend blijven ontwikkelen. In ons circulaire logo zie je in één oogopslag waar Tricorp voor staat: mooi kan altijd mooier en goed kan altijd beter. Duurzaam en gericht op de toekomst. Het logo is geïnspireerd op de QR-code: track and trace van de herkomst van alle grondstoffen, maar ook openheid van zaken over de gehele keten. Dit jaar presenteren wij met trots binnen RE2050 een nieuwe reeks duurzame kleding voor op het werk waarin “pre- en post-consumer” afval samengaan: de REWEAR collectie.

Rewear Tricorp

REWEAR: VOLLEDIG CIRCULAIR KLEDINGPAKKET

REWEAR is een modieus, kwalitatief, sportief en commercieel sterk inzetbaar pakket met een frisse uitstraling. Ook voor maatwerk en de kleinste oplages zijn we in staat duurzaam te produceren. REWEAR is een lijn die is gebaseerd op zes topartikelen uit onze standaard collectie. De nieuwe REWEAR artikelen zijn voornamelijk gemaakt van gerecyclede polyester of een mix van gerecyclede polyester en biologisch katoen.

 

DUURZAME KLEDING: REDUCE, REUSE & REWEAR

Met REWEAR en RE2050 brengen wij de productie van duurzame kleding in een stroomversnelling die op lange termijn houdbaar blijft. Om dit volledig circulaire kledingpakket te kunnen realiseren hebben wij drie speerpunten: Reduce, Reuse en Rewear. Wat houdt dit concreet in?

  • Reduce: Het verminderen van watergebruik, energie en CO2 uitstoot. Én het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen.
  • Reuse: Het inzamelen van gedragen kleding om in nieuwe textielproducten te gebruiken.
  • Rewear: Het hergebruiken van materialen in onze duurzame kleding voor op het werk. Dit doen we bijvoorbeeld door het recyclen van een gedragen softshelljas. Zo kunnen wij het polyester weer gebruiken in een nieuwe softshelljas. Een ander voorbeeld is het recyclen van een PET-fles naar PET-polyester. 

Met onze nieuwe duurzame kledinglijn kunnen wij onze zes populairste artikelen ook aanbieden als circulair artikel. Hiermee zetten we weer een stap in de goede richting. Alleen samen realiseren we een circulaire economie in 2050.

Werkbroek Rewear Tricorp

COMPLEET PAKKET VAN DUURZAME KLEDING VOOR DE PROFESSIONAL

Benieuwd geworden naar de nieuwe circulaire werkkleding van Tricorp? Het zijn de zes topartikelen uit onze standaard collectie waarvan nu ook een duurzame, circulaire variant beschikbaar is.

  • T-Shirt Fitted REWEAR: gemaakt van 50% Bio-katoen en 50% Recycled polyester. Het T-shirt heeft een slank nekboordje en een fijne natuurlijke stretch.
  • Poloshirt Fitted REWEAR: gemaakt van 50% Bio-katoen en 50% Recycled Polyester. Door de slanke knopenstrook en een slank kraagje heeft dit poloshirt een eigentijdse uitstraling.
  • Sweater REWEAR: gemaakt van 60% Bio-katoen en 40% Recycled Polyester. Door de opgeruwde binnenzijde heeft deze sweater een hoog draagcomfort.
  • Softshell Luxe REWEAR: gemaakt van 100% Recycled Polyester. Deze jas bevat extra veel stretch voor een fijn draagcomfort en bewegingsvrijheid. De PU-tussenlaag zorgt voor een optimaal ademend vermogen zodat je minder snel zweet.
  • Midi Parka REWEAR: gemaakt van 100% Recycled Polyester. De parka is volledig gewatteerd, ademend, wind- en waterdicht (conform de norm EN 343, klasse 3/3). De reflectiepiping zorgt daarnaast voor extra zichtbaarheid.
  • Werkbroek Twill REWEAR: gemaakt van 65% Recycled Polyester en 35% Bio-katoen. De werkbroek heeft een verhoogd achterpand en een verstelbare tailleband. De broek biedt met diverse zakken genoeg opbergruimte voor het gereedschap dat je bij je draagt tijdens het uitvoeren van het werk.


ADVIES NODIG?

Heb je verder nog vragen of krijg je liever persoonlijk advies? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze experts. Wij helpen je graag!

Shop duurzame werkkleding

Shop direct onze Rewear collectie

Duurzaam
T-shirt Fitted Rewear

T-shirt Fitted Rewear

€12,11 excl. btw

5 varianten | 101701

Duurzaam
Werkbroek Twill Rewear

Werkbroek Twill Rewear

€52,67 excl. btw

4 varianten | 502701

Duurzaam
Sweater Rewear

Sweater Rewear

€24,41 excl. btw

4 varianten | 301701

Duurzaam
Midi Parka Rewear

Midi Parka Rewear

€126,96 excl. btw

4 varianten | 402702

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.