Casual werkkleding Tricorp

ROM88: De voorloper van Tricorp Casual

ROM88 vormt de basis voor de casual werkkleding van Tricorp. Na de overname van het merk in het jaar 2000 heeft Tricorp deze lijn steeds verder uitgebreid. Zo is ons label Tricorp Casual ontstaan. Deze lijn wordt gekenmerkt door werkkleding die populair en van alle tijden is. Ook het draagcomfort en de duurzaamheid zijn twee belangrijke pijlers van ons Casual label. Back to basics: het credo van Tricorp Casual, een label waarvan het verhaal begint bij ROM88.

 

ROM88: GRONDLEGGER VAN KWALITATIEVE WERKKLEDING

Eind jaren tachtig was men in Nederland niet tevreden over de werkkleding die er verkrijgbaar was. Met name de pasvorm, het draagcomfort en de kwaliteit lieten veel te wensen over. Bovendien was er sprake van extreem kleurverlies, hoge mate van krimp en een sterke kwaliteitsafname van de stof na het wassen. Omdat de toenmalige producenten van werkkleding en promotioneel textiel niet aan de eisen van de markt konden voldoen, greep ROM88 haar kans.

 

ROM88: REVOLUTIONAIR ALTERNATIEF IN DE WERKKLEDINGBRANCHE

Het kledinglabel ROM88 werd ontwikkeld door Peter van de Poel als alternatief voor de werkkleding van geringe kwaliteit en met matige pasvormen die destijds beschikbaar was. De naam ROM88 is afgeleid van de Romeinenweg 88 in Oss, de plek waar het label is bedacht en ontwikkeld. Hoge kwaliteit, draagcomfort en mooie pasvormen waren toen de bouwstenen van de revolutionaire ROM88-collectie. Deze waarden vormen vandaag de dag nog steeds de basis voor het gehele assortiment van Tricorp. Net als ROM88 is Tricorp opgericht om professionals te voorzien van betere werkkleding. Om die reden werd ROM88 in 2000 overgenomen door Tricorp. Het label sloot naadloos aan op onze collectie. ROM88 is modieuze kleding die casual gedragen kan worden en tegelijkertijd kan fungeren als werkkleding. Ook als het intensief gedragen en gewassen wordt, is er geen verlies van kwaliteit.

 

ROM88 VERANDERT IN TRICORP CASUAL

In 2015 werd ROM88 omgedoopt tot Tricorp Casual. Hierdoor paste de lijn beter bij onze andere labels: Workwear, Corporate en Specials. Later werden de labels Premium en Safety hier nog aan toegevoegd. Tricorp Casual bestaat uit een uitgebreide collectie aan poloshirts, sweaters en T-shirts in diverse kleuren en modellen. Het assortiment is trouw gebleven aan de oorspronkelijke visie van ROM88. De huisstijl en de kwaliteit die je van ROM88 gewend bent, kan dus gewoon een onderdeel blijven van je kledingpakket. De ROM88 polo, het ROM88 T-shirt en de ROM88 sweater kan je nu simpelweg bestellen als Casual polo, Casual T-shirt en Casual sweater!

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.