Hoge zichtbaarheidswerkkleding

RWS normaanvullende zichtbaarheidskleding Rijkswaterstaat

Aangezien de EN ISO 20471 normering een algemene veiligheidsnorm en kwaliteitsnorm is, heeft Rijkswaterstaat ten aanzien van uniformiteit en kwaliteit van signaalkleding de “Richtlijnen en Specificaties voor veiligheidskleding bij Wegwerkzaamheden” (AVV, 1995) opgesteld. Hierbij is onder andere een nadere precisering van de toe te passen klasse, de achtergrondkleur en de figuratie en kleur van de retroreflecterende striping vastgelegd en voorgeschreven.

Deze richtlijnen zijn bestemd voor de signalisatiekleding die wordt gedragen door alle typen wegwerkers aan Rijkswegen (A- en N- wegen) en spoorwerkers. Maar ook voor professionals die verkeers-tellingen, metingen en inspecties uitvoeren is deze richtlijn geldig. Doelstelling voor deze aanvullende normering is het vergroten van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van wegwerkers en spoorwerkers.
 

AANVULLENDE EISEN RWS NORMERING

De RWS-norm stelt een aantal aanvullende eisen aan reflectiekleding bij het uitvoeren van werkzaamheden aan de openbare weg en het spoor. De specificaties wijken af op het aantal en de plaats van de reflecterende strepen. Deze strepen moeten de vorm hebben van een Romeinse II (soms ook wel de vorm van een H genoemd), waarbij de verticale banden over de schouder doorlopen. Op de mouwen en broekspijpen moet aan de buitenkant bovendien een verticale streep aanwezig zijn. Alle vesten, jassen en pakken moeten gesloten gedragen worden.

 

HET KLEURGEBRUIK

Rijkswaterstaat stelt aanvullende eisen op het gebied van kleuren. Het kledingstuk moet geheel egaal zijn qua kleurstelling. Fluor Oranje wordt gebruikt voor wegwerkers. Ook de spoorwerkers dragen vanaf half 2019 Fluor Oranje, de leidinggevenden dragen Fluor Geel.

Hoge zichtbaarheidswerkkleding

KLASSEN

High Visibility werkkleding wordt volgens de EN ISO 201471 ingedeeld in drie verschillende klassen. Bij wegwerkzaamheden op of langs autosnelwegen zijn alleen klasse 2 en klasse 3 toegestaan.

Klasse 2 High Visibility werkkleding uit klasse 2 is geschikt voor het werken langs de openbare weg (maximale snelheid verkeer 50 km/uur).

Klasse 3 High Visibility werkkleding uit klasse 3 is geschikt voor het werken langs de openbare weg (zonder snelheidsbeperkingen). Voor het uitvoeren van werkzaamheden in het donker is reflectiekleding met klasse 3 verplicht.

 

SPOORWERKERS

Voor werkers langs of op het spoor is het verplicht om fluor oranje werkkleding te dragen. Om duidelijk te maken welke medewerker de verantwoordelijkheid heeft, dragen leidinggevenden fluor gele werkkleding. Met de fluor oranje werkkleding wordt er uniformiteit gecreëerd met de bouwsector. Werkers langs het spoor hebben namelijk ook vaak projecten in de bouw. 

 

HUISSTIJLTOEPASSING RIJKSWATERSTAAT

Voor het plaatsen van het logo op werk- en veiligheidskleding gelden de algemene regels van het Rijk. Personalisatie van High Visibility werkkleding moet aan strenge eisen voldoen. Het plaatsen van een logo op reflectiekleding is daarom aan regels gebonden. Toegepaste technieken moeten water- en vuurvast zijn. Als specialist op dit gebied begeleidt Tricorp u graag bij dit proces, zonder dat u inboet op uw merkuitstraling.

 

HIGH VISIBILITY WERKKLEDING VOOR IEDERE PROFESSIONAL

Tricorp is werkkleding voor iedere professional. En dat betekent ook High Visibility werkkleding voor iedere professional. Tricorp Safety wordt geïntroduceerd als nieuw label. Het doel dit label is een beter onderscheid creëren in de verschillende soorten werkkleding die Tricorp in haar collectie voert. Onder dit label gaat ook de multinormen kleding vallen welke voldoet aan de EN ISO 20471 en aan de eisen van Rijkswaterstaat (RWS). 

Shop RWS werkkleding

Ga veilig aan het werk

Regenbroek RWS

Regenbroek RWS

€53,22 excl. btw

2 varianten | 503001

Poloshirt RWS Birdseye

Poloshirt RWS Birdseye

€34,21 excl. btw

2 varianten | 203006

Sweater RWS

Sweater RWS

€45,03 excl. btw

2 varianten | 303001

Werkbroek RWS Kort

Werkbroek RWS Kort

€61,81 excl. btw

2 varianten | 503006

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.