Hoge zichtbaarheidswerkkleding

Veiligheid op het werk met Tricorp Safety

Veiligheid op het werk is voor elke professional essentieel. Het aantal veiligheidsrisico’s en de mogelijke ernst van de gevolgen verschilt sterk per sector. Desondanks is safety first een motto dat overal geldt. In meerdere sectoren, zoals de bouw, de chemische industrie en de logistiek, kunnen veiligheidsrisico’s beperkt worden door de juiste werkkleding te dragen. Tricorp heeft daar een speciaal label voor ontwikkeld: Tricorp Safety. Deze lijn bestaat uit hoge zichtbaarheidskleding en multinorm kleding. In dit artikel lees je meer over veel voorkomende veiligheidsrisico’s en hoe je ongevallen kunt voorkomen door gecertificeerde veiligheidskleding te dragen. 

Hoge zichtbaarheidswerkkleding

ARBEIDSONGEVALLEN: ALLE FEITEN OP EEN RIJTJE

Dat veiligheid op het werk continu onder de aandacht moet worden gebracht, blijkt wel uit de cijfers over arbeidsongevallen. Gemiddeld krijgen maar liefst 200.000 medewerkers per jaar te maken met een arbeidsongeval. Uiteraard verschillen deze ongevallen sterk in ernst, van een medewerker met lichte verwondingen tot een dodelijk slachtoffer (zo’n zestig per jaar). Een arbeidsongeval wordt binnen de Arbowet gedefinieerd als “een gebeurtenis op het werk of in werktijd die onmiddellijk leidt tot schade aan de gezondheid”. Werklocaties worden hierbij niet alleen als kantoren van bedrijven en instellingen gedefinieerd, maar bijvoorbeeld ook als bouwplaatsen of de openbare weg (indien wegwerkers hier aan het werk zijn).

 

VOORKOMEN VAN ARBEIDSONGEVALLEN

Om deze cijfers te verlagen, zullen werkgevers zich moeten blijven focussen op het voorkomen van arbeidsongevallen en onveilige situaties. Het beperken van de invloed van omgevingsfactoren, goede informatievoorziening over gezondheids- en veiligheidsrisico’s én het dragen van kwalitatief hoogstaande werkkleding zijn voorbeelden van voorzorgmaatregelen die genomen kunnen worden. Tricorp stelt de hoogste eisen aan haar werkkleding, niet alleen op het gebied van kwaliteit en uitstraling. Ook veiligheid op het werk is een belangrijk thema voor Tricorp. 

Hoge zichtbaarheidswerkkleding

DEZE 5 GEVAREN WEND JE AF MET VEILIGHEIDSKLEDING

Tricorp Safety is ontworpen voor professionals die in risicovolle omgevingen of met gevaarlijke materialen werken. Tricorp zet vijf veel voorkomende gevaren voor je op een rijtje die je kunt voorkomen door de werkkleding uit onze Safety-collectie te dragen.

 

1.     AANRIJDING

Aanrijdingen kunnen diverse oorzaken hebben, maar een van de meest voorkomende oorzaken is een slechte zichtbaarheid. Dat kan aan de omgeving liggen, maar dat kan ook komen doordat de betreffende medewerker geen high visibility kleding draagt. Aanrijdingen tijdens het werk komen met name voor op bedrijfsterreinen, in magazijnen, op laad- en losplaatsen en langs de openbare weg. Om een goede zichtbaarheid te waarborgen biedt Tricorp een breed pakket aan hoge zichtbaarheidskleding die voldoet aan de norm EN ISO 20471. Ook Tricorps multinorm collectie is verkrijgbaar in een high visibility uitvoering. 

Mutinorm werkkleding

2.     CHEMISCHE STOFFEN

Veiligheid op het werk komt sneller in gevaar als je werkt met chemische stoffen en/of als er op jouw werkplek een verhoogde kans is op brand en explosie. Werk je met chemische stoffen? Dan heb je werkkleding nodig die voldoet aan de norm EN 13034. Deze norm gaat specifiek over vier vloeibare chemicaliën: zwavelzuur, natronloog, o-xyleen en butanol. Tricorps Overall Multinorm zou je hierbij de benodigde bescherming kunnen bieden. Bovendien is deze overall vlamvertragend, antistatisch en biedt hij bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische vlamboog en bij laswerkzaamheden. Toch liever een werkbroek dan een overall? Dat kan! Als je de Werkbroek Multinorm combineert met de Softshell Multinorm of de Parka Multinorm ben je ook beschermd tegen de vier eerder genoemde chemicaliën. 

 

4.     EXPLOSIES

De EN 11612-norm is gekoppeld aan de norm EN 1149-5. Deze norm specificeert de vereisten van elektrisch geleidende werkkleding. De antistatische kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor een explosie. Zo zijn er diverse brandbare stoffen die tot ontploffing kunnen komen. Ook dampen van oplosmiddelen, die veel gebruikt worden in fabrieken, zijn vaak de boosdoener. De gehele multinorm collectie van Tricorp is antistatisch. 

Hoge zichtbaarheidswerkkleding

5.     CONTACT MET ELEKTRICITEIT

Bij diverse beroepen kan je in contact komen met elektriciteit, bijvoorbeeld als je werkt bij hoogspanningsleidingen of elektrische installaties. Door kortsluiting in een elektrische installatie kan een elektrische vlamboog ontstaan. Om beschermd te zijn tegen de thermische gevolgen van contact met een elektrische vlamboog draag je werkkleding die voldoet aan de norm IEC 61482-2

 

PERSOONLIJK ADVIES

Wil jij weten welke werkkleding jij nodig hebt om de veiligheid op jouw werk te waarborgen? Je kan altijd contact opnemen met Tricorp voor persoonlijk advies!

Ga veilig aan het werk

Shop direct onze hoge zichtbaarheidskleding

Poloshirt RWS Birdseye

Poloshirt RWS Birdseye

€34,21 excl. btw

2 varianten | 203006

Sweater High Vis Bicolor

Sweater High Vis Bicolor

€48,61 excl. btw

3 varianten | 303004

Werkbroek ISO20471 Bicolor

Werkbroek ISO20471 Bicolor

€65,21 excl. btw

3 varianten | 503002

Softshell High Vis Bicolor

Softshell High Vis Bicolor

€97,25 excl. btw

3 varianten | 403021

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.