EN ISO 20471

Dé normering voor hoge zichtbaarheid.

20/20 Vision

Tricorp's moderne high visibility kledingpakket.

Multinorm kleding

Een volledig kledingpakket dat je beschermt in extreme omstandigheden!

UPF 40+

Bescherming tegen UV-straling

4-way stretch

Optimale bewegingsvrijheid

Rijkswaterstaat

Kleding volgens de normering van Rijkswaterstaat.

Poloshirt High Vis Bicolor in FluorRed

Opnieuw zichtbaar; keer op keer. Dat is waar Revisible voor staat!

Revisible collectie

Tricorp introduceert dit najaar een uitbreiding op het RWS pakket, de Revisible collectie. Een kledingpakket in een mooi design èn met een verbeterde pasvorm. Voor de ontwikkeling van de nieuwe RWS kleding is gekeken naar trends en bruikbare innovaties in (werk-)kleding. We zien dat naast productcomfort, -veiligheid en -uitstraling ook aandacht voor mens en milieu tijdens het maakproces een belangrijke rol speelt bij professionals en bedrijven.

Poloshirt High Vis Bicolor in FluorRed

Fluor-Red

20/20 Vision is met zijn hoge zichtbaarheid de perfecte lijn om deze kleur te introduceren. Het volledige pakket bestaat uit Bicolor-artikelen. In de 20/20 Vision lijn is dat de combinatie van de kleur ink met een opvallende fluorkleur (rood, oranje of geel). De fluorkleur is de hoofkleur bij alle kleding die voldoet aan de EN ISO 20471 norm voor hoge zichtbaarheid.

Multinorm werkkleding

Multinorm

Ook Tricorps multinorm collectie is verkrijgbaar in een high visibility uitvoering. Werk je met chemische stoffen? Dan heb je werkkleding nodig die voldoet aan de norm EN 13034. Naast chemische stoffen vormen hete (of extreem koude) vloeistoffen een gevaar. Voor bescherming tegen diverse soorten hitte en vlammen bestaat er werkkleding die voldoet aan de norm EN ISO 11612. Denk hierbij aan contactwarmte, stralingswarmte en convectieve warmte. Deze norm is gekoppeld aan de norm EN 1149-5, die de vereisten van elektrisch geleidende werkkleding specificeert. De gehele multinorm collectie van Tricorp is antistatisch. Bij diverse beroepen kan je in contact komen met elektriciteit, bijvoorbeeld als je werkt bij hoogspanningsleidingen of elektrische installaties. Om hier tegen beschermd te zijn draag je werkkleding die voldoet aan de norm IEC 61482-2.

Kleding voor verkeersregelaars

Verkeersregelaar

Voor de professional die op de weg het verkeer dient te regelen, biedt Tricorp een speciaal kledingpakket!

Een poloshirt met korte en lange mouw, een fijne sofsthelljas en een warme parka. De cap en tabard maken dit pakket compleet. Alle artikelen uit dit pakket zijn EN ISO 20471 genormeerd.

EN ISO 14058

Bescherming tegen koele omstandigheden

Deze werkkleding biedt bescherming tegen een koele omgeving vanaf  -5 graden Celsius.

EN 343

Bescherming tegen regen en slecht weer

Werkkleding die voldoet aan deze norm biedt bescherming tegen de gevolgen van weersinvloeden (regen, mist, natte sneeuw).
De kleding en de naden zijn getest op waterdichtheid (klasse 1-4) en waterdampdoorlaatbaarheid (klasse 1-4). De X-waarde geeft de waterdicht-heidsklasse weer en de Y-waarde geeft de waterdampweerstand weer.

EN ISO 11612 / EN ISO 14116:2015

Bescherming tegen hitte en vlammen

Werkkleding met deze norm beschermt werknemers (uitgezonderd lassers en brandweerlui) die worden blootgesteld aan hitte, vlammen en gesmolten metalen. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals (tot op zekere hoogte) tegen convectieve en stralingswarmte.

 

EN ISO 20471

Bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht

Normering voor hoge zichtbaarheid.  Deze kleding biedt bescherming tegen het risico onopgemerkt te zijn, zowel bij daglicht als in het donker, onder verlichting van koplampen van motorvoertuigen.  De X-waarde geeft aan in welke klasse het product valt op basis van de totale oppervlakte van het fluorescerend en reflecterend materiaal. De klasse kan 1, 2 of 3 zijn, waarbij 3 de hoogste is.

IEC 61482-2

Bescherming tegen thermische gevaren van een elektrische vlamboog

Dit type beschermende kleding biedt bescherming tegen de thermische gevolgen van contact met een elektrische vlamboog. Denk hierbij aan kortstondige hitte, brandende deeltjes en een steekvlam. Een elektrische vlamboog is altijd het gevolg van kortsluiting in een elektrische installatie.

EN ISO 11611

Bescherming bij lassen en verwante werkzaamheden

Werkkleding die voldoet aan deze norm beschermt de drager  tegen kleine spatten van gesmolten metaal, kort contact met vlammen en stralingswarmte van een vlamboog.

EN 13034

Bescherming tegen vloeribare chemicaliën

Deze norm gaat over bescherming tegen vloeibare chemicaliën, spatten van vloeibare chemicaliën om precies te zijn.  Binnen de norm EN 13034 wordt de stof van de kleding verplicht getest op bescherming tegen spatten van vier vloeibare chemicaliën:

- Zwavelzuur (opgelost in water met een concentratie van 30%)
- Natronloog (opgelost in water met een concentratie van 20%)
- O-xyleen
- Butanol

EN 1149-5

Beschermende kleding elektrostatische eigenschappen

Deze norm specificeert de vereisten van elektrisch geleidende kleding. Deze kleding is onderdeel van een totaal geaard systeem. De kleding voorkomt het ontstaan van vonken, die explosies kunnen veroorzaken. De veiligheidskleding met deze norm wordt alleen geaccepteerd als hij is gecombineerd met de norm (EN 531 of EN ISO 11612) voor vlamvertragende kleding. Deze veiligheidskleding wordt gedragen in explosie gevaarlijke ruimtes. Wanneer de kans op een explosie aanwezig is, is er ook kans op vuur.

Shop Safety

Shop direct onze Tricorp Safety kleding

Softshell High Vis Bicolor

Softshell High Vis Bicolor

€97,25 excl. btw

3 varianten | 403021

Poloshirt RWS Birdseye

Poloshirt RWS Birdseye

€34,21 excl. btw

2 varianten | 203006

Parka Multinorm

Parka Multinorm

€195,44 excl. btw

403010

Populair
Veiligheidsvest RWS

Veiligheidsvest RWS

€11,45 excl. btw

2 varianten | 453015

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.