ISO 20471 gecertificeerd

Voor minimaal 50 wasbeurten met behoud van hoge zichtbaarheid (breigoed)

UV protectie UPF40+ EN 13758-2

Bescherming tegen de zon (breigoed)

Softshell & worker in damesuitvoering

Hoge zichtbaarheidskleding voor iedere professional

Polygiene Stay Fresh

De kleding blijft langer fris en hoeft minder gewassen te worden. Het overslaan van één wasbeurt heeft een milieu-impact reductie van ca 35% (breigoed)

GRS gecertificeerd recycled polyester & biologisch katoen

Gebruik van duurzame grondstoffen

Gesegmenteerde striping

Voor een hoger draagcomfort en bewegingsvrijheid (bovenkleding)

Revisible introductie

Opnieuw zichtbaar; keer op keer. Dat is waar Revisible voor staat!

Revisible

Tricorp introduceert dit najaar een uitbreiding op het RWS pakket, de Revisible collectie. Een kledingpakket in een mooi design èn met een verbeterde pasvorm. Voor de ontwikkeling van de nieuwe RWS kleding is gekeken naar trends en bruikbare innovaties in (werk-)kleding. We zien dat naast productcomfort, -veiligheid en -uitstraling ook aandacht voor mens en milieu tijdens het maakproces een belangrijke rol speelt bij professionals en bedrijven.

Revisible introductie

Duurzame grondstoffen

De collectie is geproduceerd met recycled polyester, biologisch katoen en BCI katoen garen. Alle doeken hebben een Oekotex 100 certificaat wat betekent dat er geen schadelijk chemicaliën zijn gebruikt.

Bij de teelt van biologisch katoen is er extra aandacht voor mens en milieu. Er worden minder schadelijke pesticide en meststoffen gebruikt en de grond wordt gezond gehouden. Het katoen heeft het OCS certificaat wat aantoont dat het om biologisch katoen gaat.

Biologisch katoen is niet altijd beschikbaar. BCI katoen is ook een verantwoord alternatief. BCI katoen is standaard katoen, maar de boer wordt geholpen om op een meer efficiënte manier de katoen te verbouwen. Bij beide is er ook extra aandacht voor de sociale omstandigheden waar de katoen wordt verbouwd.

Recycled polyester garen gemaakt van PET-flesjes is een garen met minder milieu impact dan standaard polyester. Het recycled polyester in de RWS Revisible collectie is GRS gecertificeerd volgens de Global Recycling Standard.

Voor de waterafstotende finish (Durable Water Repellent - DWR) op de jassen is gekozen voor een fluorcarbon-vrije (PFC-free) finish. Tricorp neemt hiermee een voorsprong op komende wetgeving waarin waterafstotende toepassingen met fluor voor niet-essentiële toepassingen wordt verboden.

Focus op lange levensduur

Hoe langer een kledingstuk meegaat, hoe minder grondstoffen verbruikt worden en hoe lager dus de milieu impact. RWS Revisible focust op een lange levensduur.

  • Het breigoed uit deze collectie kun je tot 50 keer wassen met behoud van normering.
  • Bovendien hebben deze items de Polygiene Stay Fresh® technologie, waardoor de kleding vaker gedragen kan worden zonder dat de kleding naar gaat ruiken. Dit is goed voor het milieu omdat je met het overslaan van één wasbeurt een milieu impact verlaging  van circa 33% realiseert. Zo werken we samen aan een schoner milieu.
  • De RWS revisible collectie heeft gesegmenteerde reflectie striping. Het draagcomfort is optimaal doordat de striping meebeweegt met je lichaam. Het artikel gaat langer mee omdat er geen loszittende stiksels voorkomen.

Focus op lange levensduur

Tricorp is lid van de Fair Wear Foundation. De foundation controleert of Tricorp én haar leveranciers continue de werkomstandigheden verbeteren in de fabrieken waar de kleding wordt gemaakt. Fabrieksarbeiders hebben recht om zich te organiseren, op redelijke werktijden, een eerlijk loon en veilige werkomstandigheden.

Bij Tricorp willen we onze milieu impact steeds verlagen. Daarom rekenen we met de bAwear LCA tool hoeveel water en energie er verbruikt is en hoeveel CO2 is uitgestoten om het artikel te maken. Zo krijgen we inzicht en weten we waar we kunnen verbeteren.

Elk RWS Revisible artikel krijgt een label met een QR code. Via deze code kan er productinformatie worden opgevraagd.

Gedragen kleding kan worden opgehaald door Gaia Circulair. Samen met hen en andere partners in de industrie onderzoeken we de end-of-life oplossingen voor dit RWS-pakket.

Revisible ENISO20471

EN ISO 20471

Waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheidmoet voldoen aan de Europese norm voor signaalkleding, de EN ISO 20471. Deze norm is ingedeeld in klassen afhankelijk van de mate van zichtbaarheid/reflectievermogen. 

Alle items uit de Revisible collectie zijn conform EN ISO 20471 gecertificeerd.

103701 T-shirt RWS Revisible                                     

ISO20471 klasse 2

203701 Poloshirt RWS Revisible
 

ISO20471 klasse 2

303701 Zip Sweater RWS Revisible
 

ISO20471 klasse 2

303702 Sweater RWS Revisible
 

ISO20471 klasse 2

403701 Softshell RWS Revisible
 

ISO20471 klasse 3 (maat XS klasse 2)

403702 Softshell RWS Revisible Dames
 

ISO20471 klasse 3 (maat XS klasse 2)

403703 Parka RWS Revisible
 

ISO20471 klasse 3

503701 Werkbroek Twill Stretch RWS Revisible
 

ISO20471 klasse 2

503702 Werkbroek Twill Stretch RWS Revisible Dames
 

ISO20471 klasse 1


In combinatie met de werkbroek voldoen alle kledingstukken aan ISO20471 klasse 3 conform de eisen die RWS stelt.
 

 

 

 

Revisible UPF40+ EN 13758

Beschermd tegen de zon met UPF40+ EN 13758-2

Wanneer je veel buiten werkt, is het belangrijk om zonwerende werkkleding te dragen. In tegenstelling tot reguliere werkkleding, is deze kleding UV-werend. Zonwerende werkkleding is, net als zonnebrand, in verschillende factoren verkrijgbaar. De hoogste factor (uitstekende bescherming) is 40+, die weert meer dan 98% van UV-straling en laat dus maar minder dan 2% van UV-straling door. Bij een factor van 40+ is de doorlating van UV-straling zo gering dat het geen nadelige gevolgen heeft voor de huid.

Ook voor dames

Wij vinden het belangrijk om elke professional te voorzien van de juiste werkkleding.  Met de introductie van deze nieuwe collectie biedt Tricorp nu ook voor dames hoge zichtbaarheid werkkleding.  De werkbroek en softshell zijn er namelijk straks ook in een damesuitvoering.
 

Shop Revisible collectie

Duurzaam,Nieuw
T-shirt RWS Revisible

T-shirt RWS Revisible

€43,95 excl. btw

103701

Duurzaam,Nieuw
Zip Sweater RWS Revisible

Zip Sweater RWS Revisible

€69,95 excl. btw

303701

Duurzaam,Nieuw
Werkbroek Twill Stretch RWS Revisible

Werkbroek Twill Stretch RWS Revisible

€79,95 excl. btw

503701

Duurzaam,Nieuw
Poloshirt RWS Revisible

Poloshirt RWS Revisible

€46,95 excl. btw

203701

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.