First Mission Accomplished!

Met de twee kledingpakketten REWEAR en RE2050 is Tricorps eerste missie geslaagd! REWEAR is een kledingpakket waarbij de artikelen voor een deel zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Deze items zijn gebaseerd op zes bestsellers uit het standaard assortiment. Het RE2050 pakket bestaat ook uit zes artikelen die een volledig nieuw design hebben en voor bijna 100% uit gerecyclede materialen bestaat. 

Duurzaamheid bij Tricorp Workwear

REWEAR

REWEAR is Tricorps eerste circulair (D1) kledingpakket. Deze lijn is gebaseerd op 6 topartikelen uit de standaard collectie. Het doek is gemaakt van gerecycled polyester of een mix van gerecycled polyester en biologisch katoen. 

De doelstelling van REWEAR was: Reduce, Reuse & Rewear: 

Reduce: het verminderen van watergebruik, energie en C02 uitstoot. Én het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen.

Reuse: het artikel na het dragen geschikt te laten zijn om opnieuw te gebruiken.

Rewear: het hergebruiken van materialen in onze werkkleding. Bijvoorbeeld het recyclen van een PET-fles naar PET-polyester.

 
Sustainable Development Goals

RE2050

Met de RE2050 collectie zet Tricorp de volgende stap naar 100% circulaire werkkleding: een compleet, modern en sportief kledingpakket voor de modebewuste drager met sterke materialen voor een langere levensduur. Denk hierbij aan stretch voor flexibiliteit en comfort en lichte materialen voor meer draagcomfort. Naast de stof, zijn ook veel van de accessoires gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Met het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid om de kleding te kunnen recyclen. De naam RE2050 is een knipoog naar het jaar 2050 waarin Nederland als economie circulair moet zijn.

RE2050 bestaat uit zes moderne artikelen met een volledig nieuw ontwerp. Kenmerkend voor het design is de sportieve belijning en look & feel. Zo vind je in ieder artikel een reflective piping die zorgt voor een sportief en zichtbaar element. Ook zijn de bekende Tricorp haken op een subtiele manier in de artikelen verwerkt om een exclusieve uitstraling te creëren. De sportieve ‘feel’ hebben de designers van Tricorp terug laten komen door gebruik te maken van luchtige Mesh-elementen.

 

RE2050

De RE2050 collectie is gemaakt met gerecycled polyester en gerecycled polyamide.  De voering van de Winter Tech Shell is van Primaloft gerecycled polyester. Polygiene® finish is toegepast op het doek van het T-shirt en het poloshirt zodat het artikel vaker gedragen kan worden voordat het in de was gaat.

Kenmerkend voor de RE2050-artikelen is de toevoeging van een stretchkwaliteit die de artikelen zeer comfortabel en sportief maakt. De werkbroek heeft zelfs een volledige 4-way stretch kwaliteit.

Natuurlijk zitten we niet stil en weten we dat er nog veel te doen is op het gebied van circulaire werkkleding. Wij gaan dan ook door met ontwikkelen! Tricorp neemt graag haar verantwoordelijkheid om de transitie naar een circulaire economie in 2050 te realiseren.

Revisible

Tricorp biedt met de revisible collecties een uitbreiding op het RWS pakket. Een kledingpakket in een mooi design èn met een verbeterde pasvorm. Voor de ontwikkeling van de nieuwe RWS kleding is gekeken naar trends en bruikbare innovaties in (werk-)kleding. We zien dat naast productcomfort, -veiligheid en -uitstraling ook aandacht voor mens en milieu tijdens het maakproces een belangrijke rol speelt bij professionals en bedrijven. Deze collectie is geproduceerd met recycled polyester, biologisch katoen en BCI katoen garen. Alle doeken hebben een Oekotex 100 certificaat wat betekent dat er geen schadelijk chemicaliën zijn gebruikt.

Accent

De Tricorp Accent-collectie voorziet professionals van werkkleding met een sportief design die stijl, functionaliteit en duurzaamheid combineert voor de ultieme werkkledingervaring. Het gedetailleerde kleuraccent is perfect te combineren met een huisstijl. De producten komen op voorraad in de kleurcombinaties: Black-Red, Ink-Army, Black-Grey, Black-Orange en Navy-Royal Blue.

De collectie is geproduceerd met recycled polyester en biologisch katoen garen. Alle doeken hebben een Oekotex 100 certificaat wat betekent dat er geen schadelijk chemicaliën zijn gebruikt.

Impactsheet

Kom erachter wat jouw impact op het milieu is met de Tricorp Impactsheet! Bekijk het verbruik en de besparing per artikel. 

Textiel brancheorganisatie Modint heeft samen met bAwear een tool ontwikkeld om de ecologische footprint van een artikel te berekenen. Variabelen zoals grondstof, doekoppervlak en transport worden meegenomen in de berekening. Een doek van gerecycled materiaal heeft naar verwachting een lagere ecologische footprint dan een doek gemaakt van nieuw (virgin) materiaal.

Producttraining

Leer alle ins en outs van de Rewear- en RE2050-artikelen in de online producttraining. Charlotte vertelt je alles over deze duurzame kledingcollecties en de training helpt je de producten van Tricorp goed te vertegenwoordigen in de markt. De trainingen bevatten alle nodige artikelinformatie en USP's om de producten goed te leren kennen en dus ook goed te presenteren aan jouw klanten! Mocht je na afloop nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Shop duurzame werkkleding

Shop Rewear & RE2050

Duurzaam
Poloshirt Fitted Rewear

Poloshirt Fitted Rewear

€19,81 excl. btw

4 varianten | 201701

Duurzaam
Werkbroek Twill Rewear

Werkbroek Twill Rewear

€52,67 excl. btw

4 varianten | 502701

Duurzaam
Sweater Anorak RE2050

Sweater Anorak RE2050

€71,85 excl. btw

2 varianten | 302701

Duurzaam
Werkbroek Fitted Stretch RE2050

Werkbroek Fitted Stretch RE2050

€95,81 excl. btw

2 varianten | 502702

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.