Werkjas voor dames

Werkjas: dit moet je weten

Een werkjas kan zorgen voor warmte, bescherming tegen regen en wind of voor hoge zichtbaarheid zodat je goed zichtbaar bent op bijvoorbeeld de bouwplaats of langs de weg! Hoe weet je nu welke werkjas jij nodig hebt voor jouw werkzaamheden? Wij vertellen je in dit artikel wat de mogelijkheden zijn en welke werkjas voor een bepaalde werksituatie ideaal is.

 

Werkjassen van Tricorp

Iedere werkjas van Tricorp moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen om te kunnen functioneren als een echte Tricorp werkjas. Zo vinden we het belangrijk dat de werkjas een moderne en modieuze uitstraling heeft. Om dit te bewerkstelligen volgen onze designers de modetrends op de voet en bekijken we hoe we die kunnen doorvertalen naar ons product. Check zeker eens onze nieuwste, moderne en vooral duurzame werkjassen!

Tricorp zorgt ervoor dat het assortiment aan werkjassen goed is gevuld, waardoor jij voor elke werksituatie een gepaste werkjas kunt dragen! Wist je dat wij voor alle werkjassen een brede maatrange van XS tot en met 5XL hanteren? Sommige jassen zijn zelfs tot en met maat 8XL verkrijgbaar.

Werkjas Tech Shell

De beste materialen voor een werkjas

Werkjassen van Tricorp zijn van de beste materialen gemaakt. De softshell jassen zijn comfortabele werkjassen met stretch wat zorgt voor een hoog draagcomfort. Softshell is een materiaal dat bestaat uit geweven polyester. Het gebruik van een PU-tussenlaag zorgt ervoor dat het ademend vermogen optimaal blijft, waardoor je minder snel zal zweten. Lees hier alles over softshell.

In het verlengde van softshell biedt Tricorp de Tech Shell jas. Dit is een lichte werkjas met dezelfde eigenschappen als softshell. Daarnaast is deze werkjas waterdicht en dus ideaal om te dragen tijdens regenachtige werkdagen.

 

Slijtvaste stof Cordura®

Heb jij een extra sterke werkjas nodig voor jouw werkzaamheden? Dan biedt de Parka Cordura jou extra bescherming. In deze jas maken we gebruik van nylon 6,6 vezels. Dit robuuste materiaal is bestand tegen zware belastingen. Deze jas is ook heel praktisch voorzien van een uitneembaar thermo binnenjack.

Werkjas duurzaam

Duurzame grondstoffen

Voor het samenstellen van de perfecte werkjas zijn we constant op zoek naar duurzame grondstoffen. Materialen die een lange levensduur hebben of die bijvoorbeeld recycled zijn. Door het gebruik van gerecyclede grondstoffen besparen we tijdens het productieproces enorm op waterverbruik, energieverbruik én verminderen we de CO2-uitstoot!

Tricorp heeft inmiddels een breed assortiment aan werkjassen die gemaakt zijn van gerecycled polyester. Door het dragen van duurzame werkkleding kun je op een eenvoudige manier je eigen onderneming verduurzamen.

Werkjas Bodywarmer

Soorten werkjas

Oké, je bent nu bekend met de basis van de werkjas. Maar hoe weet je nu welk type jas voor jouw werkzaamheden ideaal is? Dit hangt heel erg af van de functionaliteit, veiligheid en warmte die een werkjas jou moet bieden.

 

Functionaliteit

In de basis zorgen we er bij Tricorp voor dat een werkjas comfortabel is en genoeg bewegingsvrijheid biedt. Het is tenslotte niet handig om als Michelin mannetje over de bouwplaats te lopen!

Heb jij graag je armen volledig vrij? Dan is een bodywarmer voor jou wellicht een fijne werkjas. Lees hier alles over onze werk bodywarmers.

Als je het over een functionele werkjas hebt, dan is de Softshell jas een echte topper; je kent ‘m inmiddels.


Bescherming tegen regen en wind

Zeker in Nederland heb je een werkjas nodig die ervoor zorgt dat je niet doorweekt thuis komt na een dag buiten werken. Bij Tricorp hebben we een ruim assortiment aan jassen die de EN 343 normering hebben. Dit houdt in dat de werkjas waterdicht is en een bepaald ademend vermogen heeft. Bekijk hier alle waterdichte werkjassen.

Werkjas fluor geel

Veiligheid en zichtbaarheid

Hoge zichtbaarheid
Werk jij langs de openbare weg of op een grote bouwplaats? Dan is het belangrijk dat jij goed zichtbaar bent voor anderen uit jouw omgeving. Onze jassen met de EN ISO 20471 normering zijn gecertificeerd op hoge zichtbaarheid. Hier heb je verschillende klassen in. Lees hier meer.

Wist je dat we een compleet assortiment aan Rijkswaterstaat (RWS) genormeerde kleding hebben? Voor veel wegwerkzaamheden ben je verplicht om RWS-kleding te dragen. In dit pakket vind je ook verschillende werkjassen. Ook voor Verkeersregelaars biedt Tricorp de juiste werkjas!

 

Multinorm
Voor bescherming tegen restrisico’s uit de werkomgeving moet je een multinorm werkjas hebben. Multinorm wil zeggen dat er meerdere normeringen op de werkjas zitten. Denk bijvoorbeeld aan bescherming tegen vloeibare chemicaliën of antistatische kleding. Ga voor jezelf dus na welke bescherming jij nodig hebt tijdens jouw werkzaamheden. Hier vind je een overzicht van alle normeringen en dus de bescherming die kleding jou kan bieden.

 

Winter werkjas

Voor de écht koude werkdagen zorgen we er met onze winter werkjassen voor dat jij comfortabel kunt werken. De norm EN 14058 houdt in dat het kledingstuk bestand is tegen temperaturen tot -5 graden Celsius. Tricorp heeft verschillende moderne werkjassen die aan deze norm voldoen.

Werkjas bicolor

Bicolor: dé manier om je werkjas op jouw bedrijf aan te passen

Onze kenmerkende Bicolor-lijn heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een echte klassieker onder de werkkleding. De softshell jassen uit deze collectie zijn ideaal als werkjas. We bieden nu twee verschillende bicolors aan:

 

Bicolor

De originele Bicolor werkjas springt er aan de zijkant uit met gekleurde vlakken. Heb je bijvoorbeeld de kleur rood in je bedrijfskleding zitten? Dan is het een goede optie om voor de kleur Zwart/Rood te gaan.

Bicolor Naden

Bicolor Naden heeft een strak uiterlijk. Aan de bovenkant is het vlak gekleurd. De kleurscheiding aan de voorkant loopt meer diagonaal, maar de kleurscheiding aan de achterkant loopt recht. Dit is gedaan zodat er op de achterzijde nog een bedrukking kan worden aangebracht.

Werkjas hoge zichtbaarheid

Advies

Met alleen een werkjas is jouw outfit natuurlijk niet compleet. Zeker als het gaat om bovenkleding is het goed om te werken met meerdere lagen. Je bouwt dus per laag je bovenkleding op. Zo kun je bijvoorbeeld de Softshell High Vis Bicolor onder de Parka High Vis Bicolor dragen voor extra bescherming tegen regen en wind! En als het droog is, draag je simpelweg alleen de softshell.

Wil jij advies op maat van een van onze experts? Wij helpen je graag om te ontdekken welke werkjas voor jou de beste optie is. Chat met een expert, bel ons of stuur een mail.

Ontdek onze werkjassen

Populair
Softshell Bicolor Naden

Softshell Bicolor Naden

€82,89 excl. btw

12 varianten | 402021

Softshell High Vis Bicolor

Softshell High Vis Bicolor

€97,25 excl. btw

3 varianten | 403021

Duurzaam
Puffer Jack Rewear

Puffer Jack Rewear

€165,33 excl. btw

3 varianten | 402711

Duurzaam
Winter Tech Shell RE2050

Winter Tech Shell RE2050

€182,53 excl. btw

2 varianten | 402708

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.