Model met werkkleding

Werkkleding: alles wat je moet weten

Over kleding die je draagt tijdens het werken valt veel te vertellen en ook veel te leren! Het is meer dan kleding die je dagelijks draagt. Werkkleding heeft een functie en soms zitten daar ook richtlijnen en eisen aan verbonden. Na het lezen van dit artikel ben je een stuk wijzer over:

 • Het verschil met normale kleding;
 • Waarom het belangrijk is;
 • Welke richtlijnen en eisen eraan zijn verbonden;
 • Kleding voor uiteenlopende beroepsgroepen;
 • Speciaal voor heren én dames;
 • Duurzaamheid;
 • En het doorvoeren van jouw huisstijl in de kleding.

 

Heren met werkkleding aan

Waarin is werkkleding anders dan normale kleding?

De naam ‘werkkleding’ zegt het eigenlijk al: kleding die je draagt tijdens het werken. Nu kun je ook normale kleding dragen, dus wat maakt werkkleding nu zo bijzonder?
 

Kwaliteit: werkkleding heeft over het algemeen een hogere kwaliteit aan grondstoffen zoals katoen en polyester, omdat de kleding lang mee moet gaan. Sommige werkkleding is zelfs voorzien van extra slijtvaste stoffen zoals Cordura®.

Veiligheid: in de basis wordt werkkleding veel gedragen om op een veilige manier je werk te kunnen doen. Denk hierbij aan bescherming tegen weersinvloeden, bij lage zichtbaarheid en bij risico’s uit de werkomgeving.

Comfort: werkkleding moet fijn zitten en is erg handig. Werkbroeken en werkjassen hebben veel opbergmogelijkheden en bewegingsvrijheid. Zo heb jij de juiste spullen bij en kun je zittend, staand of zelfs klimmend comfortabel werken.

Pasvorm: de maatrange in werkkleding gaat verder dan de gangbare fashion maten. Bij Tricorp bieden we zelfs kleding aan in de maatrange XS t/m 8XL!

Design: hoewel je steeds meer werkkleding designs in de fashion ziet, zijn er toch een aantal die specifiek voor tijdens het werken zijn ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan werk overalls of werkbroeken met veel zakken, een hamerlus en een duimstokzak. Of hoge zichtbaarheidskleding in fluor geel of oranje.

Werkkleding outfit modern

Waarom is werkkleding belangrijk?

Met werkkleding verbind je teams door de uniforme uitstraling die je met elkaar vormt. Dit geeft een boost aan je team performances en maakt het werken nog leuker! Daarnaast zorg je er als werkgever voor dat de medewerkers binnen jouw bedrijf moderne en duurzame werkkleding kunnen dragen tijdens het werken. Oftewel: tevreden medewerkers.

€€€ - Ook voor jou als werkgever is het interessant want werkkleding is fiscaal aftrekbaar! Lees hier meer over de voorwaarden.

Bovendien is het belangrijk omdat de kleding vaak een beschermende functie heeft. Je leest hieronder hoe dit in elkaar zit.

Hoge zichtbaarheid werkkleding

Welke richtlijnen en eisen zitten er aan werkkleding?

Veiligheid is het belangrijkste aspect. Dit is voor veel beroepsgroepen dan ook de reden om genormeerde werkkleding te dragen. In de basis zijn hier twee redenen voor:

 1. Bescherming tegen weersinvloeden;
 2. Bescherming tegen risico’s uit de werkomgeving.

 

Bescherming tegen weersinvloeden

Wanneer je veel buiten werkt, is het belangrijk om zonwerende kleding te dragen. In tegenstelling tot reguliere werkkleding, is deze kleding UV-werend. Zonwerende kleding is, net als zonnebrand, in verschillende factoren verkrijgbaar. Lees hier meer.

Ook als je veel in de regen/wind werkt of tijdens de winter, wil je er zeker van zijn dat jouw kleding een regenbui kan hebben en dat je goed verwarmd blijft.. Hier zijn aparte normeringen voor waar de kleding van Tricorp aan voldoet. Lees hier meer.

 

Bescherming tegen risico’s uit de werkomgeving

Zichtbaarheid is in veel beroepsgroepen een belangrijke eis. Tricorp biedt met het label Tricorp Safety een breed assortiment aan hoge zichtbaarheidskleding. Denk hierbij aan beroepen als wegwerkers, verkeersregelaars, transportmedewerkers en spoorwegwerkers. Lees in dit artikel alles over de Europese norm voor hoge zichtbaarheidskleding, EN ISO 20471.

Met Tricorp Safety bieden we ook een ruim aanbod aan multinorm werkkleding. Dit is kleding met meerdere veiligheidsnormeringen. Denk hierbij aan:

 • Bescherming tegen vlambogen;
 • Bescherming tegen hitte en vlammen;
 • Bescherming tegen vloeibare chemicaliën;
 • Bescherming voor bij het lassen en aanverwante werkzaamheden;
 • Bescherming tegen explosiegevaar (antistatische kleding).
Werkkleding dames

Werkkleding voor uiteenlopende beroepsgroepen

Wist je dat in bijna alle beroepsgroepen werkkleding wordt gedragen? Kleding voor de bouw, transport, industrie en horeca. Maar bijvoorbeeld ook bankmedewerkers, zorgmedewerkers en vertegenwoordigers! Bij Tricorp vind je dan ook voor alle beroepsgroepen passende outfits.


Werkkleding heren én dames!

Werkkleding is vaak gericht op mannen en heeft dus de pasvorm en uitstraling die bij mannen past. De laatste jaren is werkkleding dames erg toegenomen. Ook bij Tricorp is veel kleding verkrijgbaar voor vrouwen. Lees hier wat dames werkkleding nog meer zo bijzonder maakt.

Duurzame outfit met Tricorp RE2050

Duurzame werkkleding

Met de twee kledingpakketten REWEAR en RE2050 biedt Tricorp een ruim aanbod aan duurzame kleding. Dit is kleding gemaakt van gerecyclede en biologische grondstoffen.

De doelstelling van REWEAR is: Reduce, Reuse & Rewear.

 • Reduce: het verminderen van watergebruik, energie en C02-uitstoot. Én het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen;
 • Reuse: het artikel na het dragen geschikt maken om opnieuw te gebruiken;
 • Rewear: het hergebruiken van materialen in onze werkkleding. Bijvoorbeeld het recyclen van een PET-fles naar PET-polyester.

De naam RE2050 is een knipoog naar het jaar 2050 waarin Nederland als economie circulair moet zijn.

Impactsheet

Textiel brancheorganisatie Modint heeft een tool ontwikkeld om de ecologische footprint van een artikel te berekenen. Variabelen zoals de grondstof en het transport worden meegenomen in de berekening. Een kledingstuk van gerecycled materiaal heeft een lagere ecologische footprint dan kleding gemaakt van nieuwe materialen.

Kom erachter wat jouw impact op het milieu is met de Tricorp Impactsheet! Bekijk het verbruik en de besparing per artikel.

Haas F1 Team kleding

Kleding personaliseren

Werkkleding draag je tijdens het werken en daarbij is het belangrijk dat je een representatieve uitstraling hebt. Je bent immers het visitekaartje van je bedrijf! Dus je wil de uitstraling van je bedrijf doorvoeren in je werkoutfit.

Kleding bedrukken

Het bedrukken van werkkleding is een simpele, maar effectieve methode om je kleding aan te laten sluiten bij de huisstijl van je bedrijf. Bij bovenkleding zie je vaak dat het bedrijfslogo op de borst, de mouw en/of op de rug wordt gedrukt. Bij werkbroeken kun je, afhankelijk van het type werkbroek, op de dijbeenzak of kontzak het logo aanbrengen. Natuurlijk denken de specialisten bij Tricorp graag met je mee om het voor jouw bedrijf net wat anders te doen!

Kleding ontwerpen

Wil jij jouw eigen signatuur geven aan je bedrijfskleding? Het toevoegen van stoffen of labels op maat, een eigen maatlabel, jouw bedrijfskleuren, het gebruik van bijzondere knopen of een zipper puller met jouw woordmerk: er is ontzettend veel mogelijk. Voor het Haas Formule 1 Team heeft Tricorp ook een complete collectie ontworpen! Heb jij het al gezien bij de formule 1 races?

Het Specials-team van Tricorp helpt je graag verder.

Dames outfit met Tricorp RE2050

Advies nodig?

We hebben nog meer van dit soort artikelen voor jou geschreven. Deze vind je in onze kennisbank. Wil je meer weten over werkjassen? Dan lees je in dit artikel alles wat je moet weten over de werkjas.

Heb je verder nog vragen of krijg je liever persoonlijk advies? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze experts. Wij helpen je graag!

Ontdek onze werkkleding

Poloshirt RWS Birdseye

Poloshirt RWS Birdseye

€34,21 excl. btw

2 varianten | 203006

Duurzaam
Werkbroek Fitted Stretch RE2050

Werkbroek Fitted Stretch RE2050

€95,81 excl. btw

2 varianten | 502702

Polosweater Bicolor

Polosweater Bicolor

€35,62 excl. btw

5 varianten | 302003

Tech Shell

Tech Shell

€115,48 excl. btw

7 varianten | 402018

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.