Printing

Bedrijfskleding bedrukken en borduren bij Tricorp

Bedrijfskleding bedrukken is een ambacht. Met het in huis halen van een eigen drukkerij kunnen we vanaf nu ook je werkkleding bedrukken en laten borduren. Hiervoor gebruiken we de nieuwste machines en technieken. De materialen van onze werkkleding vragen namelijk om specifieke expertise bij het bedrukken. Zo kunnen we de kwaliteit van het drukwerk garanderen én een compleet product afleveren. Voor jou als klant is dit dus weer een zorg minder. In dit artikel leggen we uit hoe dit proces in zijn werk gaat. 

 

BEDRIJFSKLEDING BEDRUKKEN MET JE EIGEN ONTWERP

Je eigen ontwerp en/of logo voor je bedrijfskleding dat je graag op je werkkleding wil laten pronken, kan je ons simpelweg aanleveren in een bestand. Samen zorgen wij er vervolgens voor dat we al je wensen goed in kaart brengen. De ontwerpen worden gecontroleerd, we stellen vast welke soort kleding er bedrukt moet worden en in hoeveel aantallen dit moet gebeuren. Bovendien denken we graag met je mee over het soort drukwerk dat het meest geschikt is voor je kleding. Een combinatie van verschillende druktechnieken behoort hierbij tot de mogelijkheden. Als dit helder is, kan het bedrukken van de bedrijfskleding of werkkleding beginnen.

 

TECHNIEKEN VOOR HET BEDRUKKEN VAN WERKKLEDING

Werkkleding bedrukken kan het beste door de nieuwste technieken op het gebied van drukwerk in te zetten. De druk moet dekkend zijn. Hierbij gaat het nog wel eens mis. Wij zetten de volgende technieken in bij het bedrukken van werkkleding:

  • Ultratrans Flex/Ultratrans Plus
  • DTG-print
  • Flex-bedrukking met behulp van een plotter
Tricorp Printing

WERKKLEDING BEDRUKKEN MET PRINTTRANSFERS

De belangrijkste technieken die gebruikt worden zijn Ultratrans Flex- en Ultratrans Plus-transfers. Dit zijn haarscherpe digitaal geprinte transfers waarmee bedrijfskleding in meerdere kleuren of met verlooprasters bedrukt kan worden. Het is dus een bedrukking in fullcolour, zonder meerprijs als er meer kleuren gebruikt worden. Printen is het nieuwe zeefdrukken; het gaat veel eenvoudiger en het levert een kwalitatief beter resultaat op. Het is echter een intensief proces. Gekleurde werkkleding moet voorbehandeld worden met een zogeheten ‘dye blocker’ om doorbloeden te voorkomen.

OOK GESCHIKT VOOR INDUSTRIËLE REINIGING

Achter de printtransfers komt uiteindelijk nog een witte deklaag of een extra hechtende lijmlaag in zeefdruk. Dit maakt de bedrukking geschikt voor industriële of chemische reiniging. Dit onderscheidt Ultratrans Flex en Ultratrans Plus van andere druktechnieken. Voor werkkleding van Tricorp is dat erg belangrijk omdat het die extra sterke hechting en dekking nodig heeft, gezien de diverse toepassingen waar onze werkkleding voor gebruikt wordt. De Ultratrans Flex- en Ultratrans Plus-transfers zijn op alle kleding van Tricorp al succesvol getest.

 

PRINTEN: HET NIEUWE ZEEFDRUKKEN

Een andere printtechniek die we gebruiken is de DTG-print (direct to garment). Hierbij wordt een ontwerp rechtstreeks op de werkkleding geprint. De rest van de bedrukkingen zijn allemaal transfers.

FLEX-BEDRUKKING

Verder maken wij veel gebruik van flex-bedrukkingen. Met behulp van een plotter wordt het juiste ontwerp uit het materiaal gesneden. Vervolgens wordt dit handmatig ‘gepeld’ en onder een pers op de werkkleding aangebracht. Ook dit is een secuur werkje. Het is belangrijk om de juiste temperatuur te hanteren (dit is standaard 160ºC) en om de kleding niet te kort en niet te lang onder de pers te houden. Een andere mogelijkheid is een flock-bedrukking. Dit is een dun laagje stof dat op lijm wordt aangebracht. Dit geeft het drukwerk een retro-uitstraling. Voor de flex-bedrukkingen gebruiken we een bijzonder materiaal: Poli-Flex.

 

WERKKLEDING BEDRUKKEN MET DIVERSE MATERIALEN

Poli-Flex is een veel gebruikt materiaal. Het is flexibel en daarmee voor verschillende soorten werkkleding een handige toepassing. Zo is het uitermate geschikt voor het bedrukken van nylon of stretch. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding. Indien werkkleding bedrukt is met Poli-Flex kan iemand veel bewegen in zijn of haar werkkleding zonder dat de kwaliteit van het drukwerk achteruitgaat. Het drukwerk voelt glad aan, ziet er mooi uit en stretcht met de stof mee.

Verder maken we gebruik van Sublitex. Dit is een print op een sublimatiemateriaal; een satijnachtige stof. Hierbij worden er inktballetjes in het materiaal geschoten. De inktballetjes smelten vervolgens in het materiaal. Sublitex kan ook op een hoge temperatuur gewassen worden en fullcolour gedrukt worden. Het is een voordelige optie waarmee de bedrukking een soort badge-uitstraling krijgt. Dit maakt Sublitex met name geschikt voor emblemen. Het drukwerk kan tot slot ook bestaan uit reflectiemateriaal.

Borduring op softshell


UITDAGINGEN BIJ HET BEDRUKKEN VAN BEDRIJFSKLEDING

Een aantal textielsoorten vergt extra aandacht bij het bedrukken van werkkleding. Bamboo verbrandt bijvoorbeeld snel en softshell drukt snel door. Om die reden gebruiken we voor softshell een speciale block-out om te voorkomen dat het drukwerk gaat ‘doorbloeden’, dat wil zeggen dat delen van de stof door het drukwerk zichtbaar zijn. Donkerblauwe en zwarte workers moeten bijvoorbeeld ook met een block-out bedrukt worden, zeker als er wit in het te bedrukken ontwerp zit. Bij andere materialen is dit niet altijd het geval.

 

BEDRIJFSKLEDING BORDUREN

Het borduren van logo’s of andere ontwerpen op werkkleding behoort ook tot de mogelijkheden. Dit laten we doen door een externe partij die hierin gespecialiseerd is. Tip: borduurwerk staat erg mooi op onze slim fit polo met korte mouwen en slim fit polo met lange mouwen. De polo’s zijn in diverse kleuren en maten beschikbaar. Uiteraard zijn de polo’s ook geschikt om te bedrukken.

 

PERSOONLIJK ADVIES

Omdat werkkleding bedrukken een secuur werkje is, kunnen wij je het beste van advies voorzien door je specifieke wensen door te nemen. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in bedrukte bedrijfskleding? Neem dan contact met ons op.

 

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.