Tuinbroeken en overalls: veelzijdige werkkleding

Tuinbroeken zijn al jarenlang een populair kledingstuk, niet alleen als werkkledingstuk, maar ook in de mode. Ze worden veelal gedragen als broek gebruikt. In dit artikel lees je meer over het verschil tussen een tuinbroek en een overall, de achtergrond en andere specificaties van deze werkkleding.

 

HET VERSCHIL TUSSEN EEN TUINBROEK EN EEN OVERALL

Het grote verschil tussen een overall en een tuinbroek, ook wel Amerikaanse overall genoemd, is dat de tuinbroek het bovenlichaam slechts beperkt bedekt. Hierdoor biedt het bijvoorbeeld geen bescherming aan de armen en wordt de tuinbroek vrijwel altijd in combinatie met een T-shirt of sweater gedragen. Een overall bedekt daarentegen het hele lichaam. Tricorp beschikt in haar assortiment over verschillende tuinbroeken, zoals de Amerikaanse Overall Twill Cordura, en verschillende overalls, zoals de Overall Twill Cordura. De Overall Twill Cordura biedt extra bescherming tegen vuil. Wanneer dit niet noodzakelijk is, wordt meestal de Amerikaanse Overall Twill Cordura gebruikt.

 

TUINBROEKEN: EEN EEUWENOUDE TRADITIE VAN WERKKLEDING

Tuinbroeken en overalls gaan al eeuwenlang mee als werkkleding. Eind 19e eeuw werd de tuinbroek voor het eerst geproduceerd middels massaproductie door de bekende kledingfabrikant Levi Strauss. De eerste jeans die hij produceerde was technisch gezien een tuinbroek, omdat de bretels vastzaten aan de jeans.

De overall werd van oorsprong gedragen door ketelpoetsers. Zij moesten ketelsteen wegbikken uit stoomketels, een vuil werkje dus. In de 20e eeuw werden tuinbroeken en overalls met name populair bij jongeren en ook vandaag de dag is het een veel gezien kledingstuk in de mode. Desondanks worden tuinbroeken nog steeds het meest gedragen als werkkleding.

 

TOEPASSINGEN VAN DE TUINBROEK

De tuinbroek wordt in diverse werkomgevingen ingezet en kan dus met recht een veelzijdige werkbroek worden genoemd. Met name voor handwerk, in de industrie en in de bouw is het een veel gedragen artikel. De overall zien we daarentegen veel terug in bijvoorbeeld de agrarische sector en de revisiebranche.

DE AMERIKAANSE OVERALL TWILL CORDURA VAN TRICORP

De Amerikaanse Overall Twill Cordura (752003) is vervaardigd uit 65% polyester en 35% katoen met een Twill Mechanical Stretch doekkwaliteit. Zoals u van ons gewend bent is dit artikel verkrijgbaar in een brede maatrange, van maat 42 t/m 66. Bovendien is deze tuinbroek voorzien van een dubbele zoom voor 6 cm extra lengte. Ook is hij voorzien van een stretchdeel aan de achterkant voor extra draagcomfort en bewegingsvrijheid. De tuinbroek bieden we aan in de vijf stoere kleuren army, ink, navy, darkgrey en black!

 

HOOG DRAAGCOMFORT EN VOLDOENDE OPBERGRUIMTE

De tuinbroek van Tricorp biedt tevens veel opbergmogelijkheden door de diverse zakken. Zo heeft deze tuinbroek een grote zak op het borstvlak. De dijbeenzakken zijn aan de onderkant los, wat extra bewegingsvrijheid biedt. Deze zijn tevens vrijgehouden van stiknaden zodat je de zakken optimaal kunt bedrukken. Ben je toch nog op zoek naar meer opbergmogelijkheden? Dan kun je eenvoudig de Swing Pockets Cordura aan deze tuinbroek bevestigen. Dankzij de slijtvaste Cordura kniestukken is de Amerikaanse Overall Twill Cordura ook goed te gebruiken voor zware werkzaamheden. Tricorp heeft ook kniekussens die los verkrijgbaar zijn, voor extra versteviging en comfort. Deze zijn op twee hoogtes inzetbaar.

 

ONDERKLEDING IN DE WINTER

Voor professionals die in de winterperiode veel buiten werken, adviseren wij om onder de tuinbroek een Thermo Shirt en Thermo Onderbroek te dragen. Dit zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur constant blijft. Deze artikelen bestaan voor uit 84% bamboeviscose, 11% elastaanspandex en 5% polyester.

 

DE OVERALL TWILL CORDURA VAN TRICORP

De multi-inzetbare Overall Twill Cordura (752005) heeft dezelfde doekkwaliteit en is beschikbaar in dezelfde maatvoering en kleuren als de Amerikaanse Overall Twill Cordura. Voor extra draagcomfort zit er een stretchpaneel op de onderrug van de overall en een elastiek in de tailleband. Op de borstzakken en dijbeenzakken is een reflective print aangebracht. Boven de borstzakken zitten loops waar je iets aan kunt hangen of bijvoorbeeld een portofoon in kunt steken. Het onderste deel van de overall is voorzien van een hamerlus, dijbeenzakken en extra stevige Cordura kniestukken. De overall beschikt over riemlussen, dus je hebt de mogelijkheid om een riem te dragen of Swing Pockets te bevestigen. Tot slot zijn de manchetten van de mouwen verstelbaar met klittenband en zit er een stormflap over de 2-way zipper.

BICOLOR TUINBROEK EN OVERALL VOOR HOGE ZICHTBAARHEID

Er zijn verschillende outdoor beroepen waarbij hoge zichtbaarheid een vereiste is. Daarom zijn onze tuinbroek en overall ook te verkrijgen in een High Vis Bicolor-variant, onderdeel van de Tricorp 20/20 Vision lijn. Dit zijn de Amerikaanse Overall High Vis Bicolor (753006) en de Overall High Vis Bicolor (753009). De Amerikaanse Overall High Vis Bicolor is EN ISO 20471 klasse 1 gecertificeerd en de Overall High Vis Bicolor is EN ISO 20471 klasse 3 gecertificeerd. EN ISO 20471 is de Europese norm voor hoge zichtbaarheid. Met werkkleding die voldoet aan deze norm valt de drager meer op in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht. Onze High Vis Bicolor tuinbroek en overall zijn verkrijgbaar in drie kleuren: fluorgeel, fluororanje en fluorrood. Tevens zijn de tuinbroek en overall verkrijgbaar in een Ink-variant met fluor accenten, voor wanneer hoge zichtbaarheid geen vereiste is, maar je toch meer op wil vallen.

 

BODYBROEK: EEN COMBINATIE TUSSEN TUINBROEK EN OVERALL

In de High Vis lijn is er nog een derde optie: de bodybroek. Dit is een combinatie tussen een tuinbroek en een overall. De schouders zijn hierbij bedekt en de zijkanten zijn helemaal open. De bodybroek is het beste te omschrijven als een overall zonder mouwen. Tricorp biedt de genormeerde Bodybroek High Vis Bicolor en de Bodybroek High Vis die niet genormeerd is, maar wel voor extra zichtbaarheid zorgt.

 

VRAGEN?

Neem bij vragen contact op met Tricorp via de chat, e-mail of telefoon. Je kan natuurlijk ook direct contact opnemen met de voor jou bekende accountmanager. Wij geven persoonlijk advies en helpen je graag verder!

Shop Overalls

Shop direct onze overalls

Amerikaanse Overall Twill Cordura

Amerikaanse Overall Twill Cordura

€85,08 excl. btw

5 varianten | 752003

Overall Twill Cordura

Overall Twill Cordura

€103,32 excl. btw

5 varianten | 752005

Bodybroek High Vis

Bodybroek High Vis

€97,25 excl. btw

3 varianten | 753008

Overall High Vis Bicolor

Overall High Vis Bicolor

€133,73 excl. btw

3 varianten | 753009

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.