Detail van Anorak Sweater

Topmaterialen in Tricorp-kleding

Professionals stellen hoge eisen aan hun werkkleding. Een goede kwaliteit van de grondstof vormt de basis van duurzame en comfortabele werkkleding. Tricorp kiest de basismaterialen zorgvuldig en met de focus op een circulaire textielketen.

Tricorp werkkleding wordt zo ontworpen dat het zo lang mogelijk veilig werken toelaat. De drager heeft de kleding graag aan en voelt zich er lekker in: de kleding gaat lang mee. Dat is de grootste winst in het behouden van grondstoffen.

De grondstoffen en de leveranciers worden zorgvuldig gekozen. Bij de keuze van het materiaal worden er geen concessies gedaan op kwaliteit en comfort. Waar mogelijk worden de meest duurzame grondstoffen geselecteerd.

Mocht de kleding toch niet meer te dragen zijn, dan is het zo ontworpen dat het materiaal en het model gerecycled kan worden.

Biologisch katoen T-shirt

Biologisch katoen

Gekamd katoen is door de lange vezel en het bijzondere spinproces een sterk en glad garen. Voor Tricorp werkkleding vormt dit een solide basis voor een goede doekkwaliteit die lang mee gaat.

Voor nieuwe ontwikkelingen kiest Tricorp voor biologisch katoen! Deze katoensoort is een duurzaam alternatief voor regulier katoen. Bij het verbouwen van biologische katoen wordt in vergelijking met regulier katoen veelal regenwater gebruikt, meer efficiënte irrigatie methodes toegepast en er worden geen pesticiden gebruikt. Biologisch katoen staat voor de toekomst.

Het biologische katoen dat in bijvoorbeeld het T-shirt Fitted Rewear is gebruikt, wordt geproduceerd met 59% minder water, 24% minder energieverbruik en 16% minder CO2-uitstoot dan wanneer regulier katoen zou zijn gebruikt.

Recycled polyester van PET-flessen

Gerecycled Polyester & CoolDry®

Synthetische garens zijn sterk, kleurecht en zeer geschikt voor werkkleding. Polyester is een slimme synthetische grondstof. Voor nieuwe ontwerpen van doek met polyester kiest Tricorp voor gerecycled polyester. Dit type polyester is veelal gemaakt uit gebruikte plastic (PET-) flessen. De grondstof haalt Tricorp uit een andere keten om te hergebruiken in de textielketen. Een open loop oplossing.

Een gedeelte van het gebruikte polyester in de Tricorp kleding komt van snij-afval van kledingproductie en van gedragen kleding. In de toekomst hoopt Tricorp meer polyester te kunnen gebruiken welke is verkregen uit gedragen kleding. Op die manier kunnen de grondstoffen in de textielketen worden behouden. Tricorp volgt de ontwikkelingen rond mechanisch en chemisch recyclen van gedragen kleding op de voet. 

CoolDry® polyester is een garen met een speciale garendoorsnede in de vorm van een klaverblad. Hierdoor ontstaan kanalen wat als voordeel heeft dat lichaamsvocht naar de buitenkant van de kleding wordt afgevoerd, zodat het lichaam droog blijft en niet afkoelt. Een vezel die veel wordt gebruikt in sportkleding maar ook in werkkleding meerwaarde biedt. Tricorp past dit toe in hoge zichtbaarheidskleding en verschillende T-shirts en poloshirts.    

Slijtvaste materiaal Cordura

Gerecycled Polyamide & Cordura®

Polyamide, ookwel nylon genoemd, is een sterke synthetische vezel. Daar waar de kleding veel te verduren heeft, bijvoorbeeld de kniestukken van een broek, kiest Tricorp voor het sterkste polyamide type: Cordura®. Cordura® is bijzonder slijtvast. Kledingstukken met Cordura® hebben een langere levensduur en zijn in die zin ook duurzaam.

Mechanische stretch in de werkbroek

Elastaan & Mechanische Stretch

Comfort en een goede fit zijn één van de belangrijkste eisen die een professional aan kleding stelt. Elastaan garen rekt goed onder lage spanning en komt terug in de oorspronkelijke lengte. Een paar % (Lycra®-) elastaan in het doek zorgt voor een blijvend, goed draagcomfort. Tricorp past dit veel toe in de bovenkleding, maar bijvoorbeeld ook in de Jeans Premium Stretch.

Een doek kan ook meer elastisch gemaakt worden door een speciale weefconstructie: mechanische stretch. Tricorp gebruikt mechanische stretch veel als oplossing in werkbroeken. 

T-shirt met Polygiene technologie

Polygiene® Finish Stay Fresh

Polygiene® is een permanente finish op basis van zilverchloride wat nare geuren tegengaat. Deze finish zorgt ervoor dat werkkleding langdurig fris blijft ruiken en minder vaak gewassen hoeft te worden. Met het wassen van kleding wordt, op de doekproductie na, immers het meeste energie en water verbruikt in de hele levenscyclus van een kledingstuk. Polygiene® is verwerkt in het T-shirt en poloshirt van de RE2050 lijn en in het poloshirt, T-shirt en de sweater uit de Revisible collectie.

Werkjas met PrimaLoft isolatie

PrimaLoft® Isolatie

Primaloft® isolatie zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft. Bovendien is het zacht en soepel. De Primaloft gebruikt in de RE2050 en Rewear collectie bestaat uit 80% gerecycled materiaal gecombineerd met geavanceerde vezeltechnologie voor een hoogwaardige milieuvriendelijke isolatie dat zorgt voor onmiddellijke warmte zonder de massa. De voering is extreem licht en past uitstekend in de RE2050 en Rewear winterjassen.  

YKK ritssluitingen

YKK® Rits

Veel Tricorp-producten zijn voorzien van YKK® ritssluitingen. En terecht: een YKK® rits is de Rolls Royce onder de ritsen en gaat langer mee! Een rits mag niet de zwakste schakel zijn in een kledingstuk. Door een goede kwaliteit rits te gebruiken, gaat het kledingstuk het langst mee.

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.